luni, 28 mai 2012

Flexiball origami

M-am bucurat mai tare ca un copil când am văzut tema provocării de luna aceasta de pe scrapper-in-romania, Caleidoscop.

Dacă e vară, să fie soare și nebunie de aranjamente, forme și culori în caleidoscop.

Mi-am propus să fac o jucarie nouă din hârtie și am ales modelul de flexiball. Promitea să-și schimbe forma și m-am emoționat tare la final când am văzut că într-adevar se turtește.

De câte ori funcționează transformarea minge-cilindru? Bănuiesc că există un număr garantat(limitat) de metamorfozări, după care îl cam lasă mușchii, adică nu prea mai poate să stea rotund.Modelul mi se pare ingenios tare, curată inginerie, nu înțeleg de ce nu există (sau poate n-am văzut eu...) și varianta din plastic.

Dar...la comparația cu altă jucărie din hârtie, cu  Revealed Flower, dau votul pentru meritul artistic grădinii cu flori. Și câștigă și la capitolul durabilitate.
La partea tehnică a lui flexiball, aranjamentele cu 5 brațe mi-au amintit de Stellaria, iar tijele în unghi de 5 triunghiuri intersectate.

Pentru ca tema este caleidoscop, a fost un bun impuls să mai fac o dată caleidoscopul din carton. Încă trebuie să-i amintesc Roxanei la fiecare rotație că trebuie să strânga paletele în trei părți, dar oricum e mult mai bine decât data trecută.Tot cu aceasta ocazie mi-am promis să mai fac un foc de artificii, eventual în alte culori, și pe care neapărat să-l lipesc.

6 comentarii:

Laura Olar spunea...

Wowww...cata munca si cata imaginatie iar rezultatul este fabulos! Felicitari Paula si mult succes la provocare! :)

Shiroka spunea...

Mare dreptate ai cu lipitul artificiilor :) Minunate si colorate jucarii, simpatice foc. Succes si spor la "jucarit" in continuare!

Paula spunea...

Va multumesc frumos!

Laura, partea cu munca, n-o neg, dar imaginatia e darul inventatorilor modelelor.

Day Jewellry spunea...

Super ideea!Super executia! Succes la provocare :)

copilarim spunea...

Foarte tari sunt toate creatiile!! Si acea minge flexibila este o minunatie:D! bafta la provocare:d!! Si speram sa te mai joci si pe viitor alaturi de noi:D

rux

Laura spunea...

super jucarii! felicitari!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...