joi, 12 mai 2011

Minimo shop - articole second hand pentru copiiAi avut nevoie vreodata de un loc in care sa poti sa-ti duci niste lucruri in stare buna, dar de care nu mai ai nevoie?
Eu da! Si am intrat in toate magazinele second-hand (adica vreo 2-3) pe care le-am gasit, dar raspunsul lor a fost ca isi aduc marfa din Germania si atat :(. Nici o consignatie.

M-am bucurat tare cand am aflat despre Minimo-Shop, magazin cu articole second hand pentru copii.

Cum mi s-a parut site-ul

Prima categorie de produse pe care am intrat, a fost, bineintels, cea de jucarii. Asta e directia in care ni se forteaza cel mai tare mana (a se citi buzunarul) si cred ca o sa mai dureze ceva ani...

Lista mi s-a parut scurtuta. Apoi m-am gandit cata munca si cu actualizarea site-ului, intrucat in magazin produsele sunt unice.

Cum mi s-au parut preturile

Impresia generala este ca preturile sunt la 50% fata de pretul produsului nou din magazin. Sunt si super oferte, dar majoritatea mi s-au parut la jumatate de pret. Este dragut ca unele produse au si butonul de verificare cu pretul prodului nou-nout pe site-ul producatorului.
Si precupeata din mine zise: Da' mai ieftin nu se poate? Ca eu am vazut afise cu reduceri de 70-80%.

Urmatoarea preocupare a fost sa recuperez niste bani vanzand ceva de-al Roxanei. Si ce pret as vrea pe el?! Unul cat mai mare, bineinteles!!!

O-pa...parca vroiam sa cumpar ieftin...

Deci, ca eu sa pot sa cumpar ieftin, ar trebui ca cel care vinde sa accepte o suma mai mica.
De exemplu, noi i-am promis Roxanei o trotineta de ziua ei, in septembrie. O trotineta obisnuita, normala, care costa in jur de 100 de lei. Ar fi ideal, sa gasesc pe cineva dispus sa vanda o trotineta cu mult mai putin de 50% din pretul trotinei noi. Pentru asta ar trebuie ca magazinul sa tina o baza de date cu comenzi. Atunci cand cineva are de vanzare o trotineta, magazinul sa-i informeze ca ar putea s-o vanda rapid la cutare pret. 40 de lei, oferta mea. Care e sub asteptarile vanzatorului (logic ar trebuie sa fie, altfel n-are sens sa-i ofer mai mult decat isi dorea) dar nu mai pierde timp asteptand un alt cumparator.

Imi tot fac socoteli cum as putea avea produse mai ieftine...

Zilele trecute stateam in fata unei rochii de nunta, de seara, pentru fetite. Superba rochia, simpla, dar eleganta. Si ma clatinam in fata pretului, 80 de lei, incepuse sa ma doara capul...imi vajaia in cap intrebarea Da' de ce atat de mult ??? E clasica intrebare cand vine vorba de produse pentru nunta.
Era o rochita pe care putea s-o imbrace doar la nunta. Nu mergea nici de plimbare, nici de vizita. Deci, o data-n viata. Si pentru cateva ore sa dau o caruta de bani?!

Dupa ce am aflat de Minimo-Shop, m-am mai inmuiat. Mi-am facut eu un calcul, ca daca o vand, mai recuperez din bani.
Dar de ce s-o cumpar noua si s-o vand? La Minimo n-or avea unele la fel la 50 de lei? Deci o iau de la Minimo cu 50, apoi o duc inapoi si mai iau niste bani.
Dar la Minimo nu inchiriaza? Asta e!!! Asta ar fi solutia ideala pentru mine! Sa inchiriez o rochita de nunta pentru o seara, cu 10-20 de lei. Si asa nu m-ar mai durea capul...
Si ce garantie ar avea magazinul ca o aduc inapoi?
Atunci cand o inchiriez, platesc cat costa pentru o seara, plus diferenta pana la pretul de vanzare, 50 de lei. Daca o duc inapoi cum era invoiala, primesc gaj-ul inapoi, daca nu, s-o stapanesc sanatoasa...

Dincolo de fabulatiile mele, le doresc sa le mearga bine afacerea, sa se extinda si sa deschida un magazin si in Constanta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...