miercuri, 2 februarie 2011

Joculetul cu betisoare, ori Pick-up sticks














Cand eram mica, dar nu foarte mica, cred ca aveam vreo 10 ani, deci nu mai stiu daca era pe vremea comunismului sau in proaspata democratie, aveam un joc cu betisoare.
Ei, ca sa vezi coincidenta, si Marius a avut joculetul cu betisoare. L-om fi avut toata generatia?!

M-am tot gandit la el si in sfarsit l-am gasit, la 10 lei, scump, doamna, scump, dar n-am incotro.

Betisoarele mele erau de plastic si mi-l amintesc foarte bine pe cel verde. Era un singur betisor verde, care s-a rupt, banuiesc ca din cauza vreunei legi a d-lui Murphy, evident.
Fara betisorul verde jocul nu mai avea acelasi farmec, asa ca ai mei mi l-au lipit frumusel pe plita de la soba, de a capatat sarmanul betisor ditamai bordura - ceea ce-l facea si mai greu de luat din multime.

Am amintiri frumoase legate de jocul asta, pagini intregi de clasamente si socializare cu copiii de pe strada.

Ma gandeam ca Roxi o sa se enerveze si n-o sa aibe rabdare sa ia betisoarele fara sa le miste pe celelalte, dar cu degetele ei subtiri, se descurca mai bine decat noi.

5 comentarii:

elyda spunea...

Hey, eu am descoperit jocul asta abia acum o luna, de revelion!(ce sa fac daca sunt din generatia '89 n-am mai apucat jocul...) Mi-ar placea sa gasesc un set de cumparat!

Amy spunea...

Vai, ai gasit jocul asta! De cand il caut! In orasul meu, nu-i si noi il jucam cu betisoarele alea multicolore ce le-am cumparat ptr cl. I; ajutau la numarat si socotit :D

Alina Villanova spunea...

Ooooh, da, si eu am avut jocul asta cand eram copila:-))

Anonim spunea...

Marocco, cred ca toti l-am avut in copilarie.
http://secolulxx.blogspot.com/2009/12/jocurile-copilariei.html

Paula spunea...

Maroco care va sa zica! Ma gandeam eu ca trebuie sa fi avut un nume, ca doar ii spuneam cumva, dar nu-mi mai aminteam defel.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...