luni, 2 aprilie 2012

Gaseste ouale

Am văzut la Profi un joculeț "Găsește ouăle!". Era ambalat în țiplă și avea mărimea și grosimea unui caiețel. Nu știu dacă ouăle erau 3D sau erau doar cartonașe.

Instrucțiuniule erau: se montează săgețile, se ascund ouăle prin casă/grădină în direcția arătată de săgeți, și apoi se caută și se reconstituie coșulețul cu ouă de Paște.

Faină idee! De când n-am mai avut și noi o activitate prin casă la care să nu fie musai să stăm la masă. Parcă baba-oarba și șotron pe puzzle-uri din spumă s-au cam învechit.
Și în plus, e de sezon :).
Oricum, ideea se poate adapta la orice eveniment sau ocazie (de exemplu, de Crăciun sau zi de naștere se pot ascunde mici cadouașe).


Să vină recuzita!!!- Draga mea, ăsta e coșul cu ouă de Paște!

- Păi, mamă, ce astea-s ouă de Paști?
- Nu-s???? Da' ce-au?!
- Dar nu-s vopsite!

Aaa, asta era. Și eu care credeam că nu-s tocmai ouă. Cu culoarea se rezolvă.Am îmbrăcat nucile în hârtie creponată și le-am legat cu elastice de bani. În acest timp, Roxi avea și alte socoteli, le punea pe culori, le făcea perechi, dar nu reușeam să țin pasul cu ea, eu eram nerăbdătoare să văd dacă funcționează "vânătoarea".

Indicatoarele le-am făcut din țepușe de frigărui pe care am prins cu cleme de birou/clame de păr săgeți din hârtie colorată.

Le-am pus în piese mari de lego.

Am cerut copilului un moment de răgaz, de intimitate, în care să pregătesc decorul. Am întins prin sufragerie un sul de hârtie igienică. Așa-mi imaginam că e mai pitoresc, să pășească pe potecă. Pe marginea drumului am pus indicatoarele și am plasat "ouăle" în apropierea lor.

De cum am poftit-o a apărut cu un zâmbet mare pe față, pregătită pentru distracție. Zburda ca o căpriță de la un indicator la altul.

După primul traseu, primea un bonus cine reușea să nu se-mpiedice în amestecul de hârtie igienică și piese de lego.
Până la urmă mi s-a părut inutil traseul din hârtie igienică, pentru că oricum indicatoarele erau puse la vedere, deci nu erau greu de urmărit. Ca decor, era drăguț, dar practic se crea teren accidentat la locul de joacă.

Am făcut cu rîndul cine ascunde-cine caută.
Și-a strâns cu grijă indicatoarele pentru dățile viitoare :).

2 comentarii:

kiddo spunea...

Tare draguta ideea jocului. Ma bucur tare mult ca ati petrecut asa bine cautand oua colorate! Imi si imaginez potecuta accidentata:)

Amy spunea...

foarte tare ideea. am mai vazut la Profi ceva dragut ptr decorat oua, adica pentru desenat. bravo lor, dar mai ales bravo voua pentru ingeniozitate. sunt sigura ca a fost distractie mare.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...