miercuri, 20 aprilie 2011

Cosulete origami/kirigami de Paste
Parca alte primaveri veneau de 1 martie, dar asta nu vrea, neam, sa vina inainte de 1 mai.
Chiar daca mai timid, tot o sa fie si-o vreme de iesit la iarba verde, si ne trebuie cosuri. Cos de pus oua rosii, cosul in care poate ascunde iepurasul ceva cadouri, pentru una-alta, cosurile sunt bune.

Din cate cosulete am facut cu ocazia Pastelui, l-as mai face de oricate ori pe cel mare, cel rosu. Pentru ca e simplu, rapid, si cel mai practic dintre toate.
Am listat si am facut destule cosulete, posetute, si de fiecare data aveam aceeasi problema, erau prea mici. Cosulete au latura cam de 5 cm, ceea ce nu-mi prea foloseste. In schimb, mandra mea le invarte pe degetelele ei, numai bine.

Mereu imi zic ca as putea sa listez undeva la o imprimanta A3, dar asta inca nu s-a intamplat.
Cu cosuleteul asta, am scapat de limitarea la o foaie A4. L-am pliat dintr-un patrat cu latura de 35 cm, si a rezultat un cosulet cu latura mica de 7 cm, iar cea de sus, de 11 cm.
Ei, asa pot sa-l apuc si eu ca lumea. Nu car chiar pietre de moara cu el, dar tot pun in el vrea 3-4 cosulete mici.

De smecherasul asta ce sa zic? Mai mare daraua decat ocaua. Simpaticut, dar parca prea mult fonfleu.

Ramane prea putin spatiu util. In plus, se pare ca tortita face tot farmecul cosuletului, ca-l lasasem pe masa fara toarta, si de fiecare data in gaseam cu fundu-n sus.


Banuiesc ca ai mei nu si-or fi dat seama ce reprezinta.

Admir ingineria acestui model, dar nu m-as mai apuca sa-l decupez manual. Daca as avea un plotter, ar fi alta treaba. Asa, cu cutterul, a iesit destul de fragil.


Incomparabil mai putin de munca este la acest model de cosulet impletit. Cu un aspect placut atat la exterior cat si la interior, este un element de decor cat se poate de dragut.
Un comentariu:

alinutza spunea...

Ce frumoase au iesit!
Hristos a Inviat!
Paste Fericit plin de bucurii, de lumina de liniste si implinire sufleteasca!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...