luni, 28 februarie 2011

Roto Disc - cel mai ieftin si bun lego

Parafrazand daca gasesti undeva mai ieftin... da de veste si pe-aici!

Pana la ceva mai bun si mai ieftin, sa ma laud cu ultima ma descoperire in materie de lego, Roto Disc de la SC Huby Toys Plusz SRL - TG MURES.
Joc constructii pentru copii care dezvolta creativitatea si indemanarea. Produs din polipropilena.

Joculetul costa 8,9 lei. Prea frumos ca sa fie adevarat? Trebuia sa fie si un dar, asa ca nu sunt decat 30 de piese.
Patru forme: patrate, cercuri, tringhiuri si dreptunghiuri si patru culori.

Dupa ce ne-am jucat cu un set si ne-a placut super tare, ne-am mai cumparat un rand. Le-am cumparat din magazinul Noriel din City Mall.


















De mult n-am mai tras asa o repriza sanatoasa de joaca cu piese de lego. Merg combinate oricum iti trece prin cap. Calutul si veverita aratau cam SF, dar nu striga nimanui un joc de imaginatie.

Trebuie doar sa spui un cuvant, si te-apuci gospodareste de imbinat. Roxana a fost incantata sa aiba instant la comanda o fetita, o casuta-templu japonez, si ...un vehicul (e incert daca era o masina sau o caruta)-oricum, ceva pe patru roti.


















Desi as fi fost curioasa sa fac o constructie cat mai grandioasa, Roxana se multumeste mai degraba cu chestii multe si marunte.



















O morisca,
















multe flori.
Aceasta este o floricica facuta exclusiv de Roxana,


















pe care mi-am permis s-o imbunatatesc.


















Cu acest lego, nu doar construim, ci ne jucam orice alte jocuri. Din lego ne creem materialul didactic necesar.

Roxana s-a emotionat tare la ceremonialul de incoronare.




















Se pare ca am cam indus copilul in eroare cu semaforul, ca am ramas blocati cand ne-a intrebat ce se face la culoarea mov.



















Sunt mai mult decat incantata de aceasta banalitate de joc, care chiar functioneaza. Face ce trebuie sa faca. Asta spre deosebire de precedentul joc de lego, care are un sac de piese, dar care la cea mai usoara atingere se imprastie in toate partile cardinale.

joi, 24 februarie 2011

O minge origami pe post de martisor



















Nu mai pliasem nimic de ceva vreme, asa ca mi-am zis ca ar fi dragut sa fac ceva in ton cu martisorul. Acest model de icosaedru mi s-a parut foarte simplu, asa ca mi-am luat avant.

N-a iesit asa rapid cum as fi vrut, a fost de lucru in toata regula. Ca nivel de dificultate, mi se pare intermediar, nici foarte putine plieri, dar nici foarte multe.

Imi place modul de asamblare, unul sanatos, adevarat. Desi am dat mingea pe mana Roxanei, care o arunca pana-n tavan, sunt destul de linistita ca nu se-mprastie in toate partile. In afara de aruncat in sus, nu prea are ce altceva sa faca cu ea, pentru ca e destul de coltoasa ca sa se rostogoleasca fluent :).

Pentru acest model modular, sunt necesare 30 de module (15 patrate taiate pe jumatate). Eu am folosit dreptunghiuri de 20 x 10 cm, si o iesit o bila uriasa. Cea mai mare pe care am facut-o pana acum.
Dar mai bine asa, mi-a fost si mie mai usor la asamblat, si d-l Goe e mai fericit sa aiba o minge mare decat una mica.

luni, 21 februarie 2011

Recenzie StradaPiticilor.ro

Plansele didactice sunt una dintre activitatile favorite ale fiicei mele, Roxana.

Am cautat mult pe net astfel de planse, sabloane, template-uri. Am gasit cateva gratuite, dar tot nu au fost suficiente pentru Roxi.

Am gasit website-ul stradapiticilor.ro care promitea ceea ce cautam, la un abonament de 4,1 euro/luna.

As mai fi vrut o parere, o barfa, o impresie a cuiva care si-a facut abonament, dar nu am gasit astfel de comentarii pe net sau pe website. La un moment dat chiar m-am gandit sa gasesc o prietena cu care sa impart costurile si bucuria/riscul.

Ca sa aveti o comparatie, carticica “Activitati practice” de la editura Teora pentru 3-4 ani, pe care am exploatat-o de la cap la coada si de la coada la cap, a costat 19 lei (reducere de la 22), exact cat un abonament pe o luna la stradapiticilor.ro








In orice caz, mi-am luat inima in dinti si, cu mare emotie, am trimis sms-ul.

Listeaza, nu salveaza

Prima surpriza pe site a fost ca nu merge click-dreapta, save as…E ditamai bannerul pe site care zice ca ai acces la toate resursele sa printezi, dar reflexul meu a fost sa salvez, sa am eu acolo si pentru… alta data. Ei bine, proprietarii website-ului au gasit metoda, ca daca iti place, sa-ti prelungesti abonamentul.

Hoinareala mea pe site a durat o saptamana. O saptamana in care seara de seara a fost o veselie in casa. Listam in dublu exemplar planse si ne apucam de treaba.

Coloram eu, colora si mandra in paralel. Decupam eu, decupa si ea. Lipeam eu, si maimuta la fel. Doar ca la final, in loc sa avem amandoua gentute, puisori, vacute sau la ce-am mai mesterit, ea mototolea repede lucrarea ei si mi-o confisca pe a mea.


Am facut o gramada din proiectele de la Galeria Crea'clic, am facut animalele din inimioare.








Nu am facut noi 100 de activitati art&craft cate am citit ca sunt in total pe site, dar ne-am umplut tot timpul liber pe-o saptamana.

In total cred ca am listat cateva sute de pagini, din acestea maxim o suta au fost pe placul si pe intelesul fiica-mii.

A doua saptamana, am avut gripa. Pai cred si eu, de la o saptamana de nopti albe pe SP, mi-o fi slabit sistemul imunitar.

A treia saptamana n-am mai avut chef.

In ultima saptamana, am salvat povestile, 101 la numar. Acolo merge cu copy-paste.

Povestile

Majoritatea povestilor sunt cele clasice, cele care se gasesc in mai toate carticele cu povesti pentru printese. Dar sunt si povesti pe care nu le stiam, frumoase, cu morala. Partea mai neplacuta pentru mine e ca fiica-mii nu-i place sa-i citesc povesti care n-au poze. Si asa ar mai trebui sa pierd niste timp sa gasesc pe net niste poze care sa se potriveasca cu textul povestii.

Ce nu mi-a placut este ca nu se precizeaza autorul si nu se specifica acolo unde este doar un fragment din text.

Copyright continut

Pentru mine este cel putin curios ca unele planse sunt exact aceleasi de pe alte site-uri in engleza, dar fara vreo precizare legata de autor sau copyright.

Pe alte site-uri in engleza, se precizeaza cine este autorul desenelor, cutare artist, cutare studio, Dysney etc.

Nu cred ca sunt obligati sa-mi dea mie explicatii daca au sau nu drepturi de distributie asupra tuturor materialelor. Poate ca exista vreo autoritate in masura sa ceara astfel de dovezi. Si la o adica, daca eu i-as intreba pe cei de la kidssoup.com, daca ei au preluat continutul de pe SP sau viceversa, acestia(kidssoup) ar trebui sa-si faca abonament pe SP ca sa vada despre ce vorbesc?

De exemplu plansele de la categoria “umbre” sunt aceleasi cu cele de aici http://kidsfront.com/match-shadows.html

Iar cele de la categoria “apartine” sunt aceleasi cu cele de aici http://kidsfront.com/match-pictures.html

Aveam deja plansele de aici http://www.preschoolactivitybox.com/preschoolmathactivities.htm

Nu ma interesau plansele de colorat, pentru ca se gasesc pe internet destule gratuite. Dar s-a intamplat in timp ce eram la calculator sa-i vina fiica-mii chef de colorat. Ei, daca tot l-am platit, hai sa listez de pe SP. Si am listat o singura plansa, si surpriza, semnata http://www.coloriez.com. Bine de stiut inca un site cu planse de desen!

Nici un raspuns

Nu am vrut sa fac afirmatii nefondate in acest review, asa ca am incercat sa contactez StradaPiticilor.ro atat pe email cat si prin formularul de contact din website in legatura cu drepturile de autor. Nu am primit nici un raspuns.

Comparatie activitati copii online - offline

Carticica “Activitati Practice” de la Teora

Pret: 19 lei (4 euro)

Planse: 80 planse colorate

Avantaje: listata, colorata, legata frumos

Dezavantaje: Nu poti refolosi plansele dupa ce le colorezi.

Carti de colorat de la editura Litera:

Pret: 35-55 lei (8-13 euro)

Planse: numar dublu de pagini fata de Teora

Avantaje: aceleasi ca la Teora

Dezavantaje: aceleasi ca la “Activitati practice” de la Teora, pretul mare.

StradaPiticilor.ro

Pret: sms 4,1 euro / luna

Planse: 3600 planse colorate/monocrom

Avantaje: multe activitati (3600 de fise de evaluare si exercitii, 10000 desene de colorat, masti, mascote, jocuri on-line, diplome, poezii, ghicitori, povesti, proiecte art&craft si altele).

Pe mine ma interesau plansele educative, proiectele art&craft si desenele de colorat. Desenele de colorat mai putin, pentru ca am gasit o metoda sa creez desene din alte imagini de pe net cu functia “schita creion” din editorul de imagini.

Dezavantaje:

- Iti trebuie o imprimanta color si cerneala/toner, plansele trebuie legate, timp de frunzarit pe website.

- Plansele nu se pot salva in format jpeg/pdf. Se pot doar lista direct din website. In schimb, poti sa iti instalezi o imprimanta pdf si sa salvezi tot ce listezi in format pdf.

- Probleme la listare: formatul unor planse probabil ca este A6, iar imprimanta le listeaza distorsionat pe A4. Multe planse aveau un dreptunghi negru care aparea si la listare.

In situatia asta sunt toate cele 54 de planse de la scoala > logice si nu_apartine.








Am luat nota din termenii de utilizare ai site-ului ca trebuie sa iau ca atare continutul, dar tot nu inteleg de ce trebuie sa-mi consum cartusul inutil.

vineri, 18 februarie 2011

Concurs KaBea















Tot Oana mi-a mai dat o tema de gandire, printr-o leapsa-concurs pe Kabea.
Nu m-am gandit niciodata pana acum cum ar fi sa-mi fac sapunurile singura. Nuu, pentru ca asta mi se pare o treaba grea. Mama face sapun de casa din untura, soda si pelin, intr-un cazan de vreo suta de kile. Deci, treaba grea, cum spuneam.

Ce calitati mi-ar placea sa aiba un sapun? In primul rand sa spele bine, delicat si sa miroasa frumos. Sa miroasa a levantica, busuioc, salvie, dar sa miroasa pentru ca asta au in ele, nu cum miroase a bomboane ceaiul de menta pe care l-am cumparat.

Dau leapsa mai departe Verei si Andreei.

joi, 17 februarie 2011

Vote for the Winner!




















A inceput votarea la concursul "Fereastra spre imaginatie".

Ma puteti vota sau puteti vota ce lucrare va place, dar as prefera prima varianta ;) lasand un comentariu aici. Lasati numele vostru real (cel putin prenumele) si o adresa de e-mail valida, altfel votul se anuleaza. Puteti vota o singura lucrare. Spuneti numele realizatorului si numele lucrarii.
Felicitarea mea se numeste Fantezie cu cer instelat.















Uf, acum ca mi-au trecut emotiile cu concursul (de-acum nu mai depinde de mine), putem sa mai stam de vorba.

La un moment dat, Oana a anuntat ca la anumite categorii nu s-au inscris suficienti participanti si din acest motiv respectivele sectiuni nu vor mai avea loc.
Asta m-a pus pe ganduri. Daca n-o sa mai fie nici un concurs cu felicitari??? Eu la ce sectiune particip?
Asa ca m-am reprofilat, mi-am facut debutul pe bijuterii handmade. Am insirat frumusel niste margelute de nisip alternate cu unele mai marisoare, turcoaz. De mult imi doream sa fac si asa ceva dar n-avea cine sa ma-mpinga de la spate.




















Fi-mea e in extaz, ar vrea ea sa aibe in fiecare seara un sir nou de margele din cele pietre pretioase, nestemate si nepretuite.

luni, 14 februarie 2011

Vaza. Mini-vaza din origami modular


















Imi doream de mult o vaza din origami modular. A iesit aceasta, din joaca.
Chiar a fost un exercitiu de relaxare, am inceput sa imbin modulele fara vreun plan precis in cap, fara sa numar modulele de la baza sa fie multiplu de vreun numar. A iesit o forma cat se poate de simpla.

miercuri, 9 februarie 2011

Felicitari cusute de Sfantul Valentin

Pentru mine, perioada asta, Sfantul Valentin - Dragobete, e un prilej de a ma juca intensiv cu inimioare. Nu ma simt mai indragostita doar pentu ca e o anumita data in calendar, nu dau, si nici nu primesc vreun cadou in februarie. Nu-i bai, nu mai e mult pana la martisor :D












Am cusut inimioare de 4 marimi, dar cel mai tare imi place cea mare.

vineri, 4 februarie 2011

Concurs de Sf. Valentin

Vera a lansat pe blogul ei un concurs de Sfantul Valentin.

Daca sunteti vesnic indragostit, puteti s-o aratati participand la concurs.

Daca declaratia voastra de dragoste (eternaaa...), "place" la destula lume (pe facebook), puteti castiga o felicitare.

miercuri, 2 februarie 2011

Joculetul cu betisoare, ori Pick-up sticks














Cand eram mica, dar nu foarte mica, cred ca aveam vreo 10 ani, deci nu mai stiu daca era pe vremea comunismului sau in proaspata democratie, aveam un joc cu betisoare.
Ei, ca sa vezi coincidenta, si Marius a avut joculetul cu betisoare. L-om fi avut toata generatia?!

M-am tot gandit la el si in sfarsit l-am gasit, la 10 lei, scump, doamna, scump, dar n-am incotro.

Betisoarele mele erau de plastic si mi-l amintesc foarte bine pe cel verde. Era un singur betisor verde, care s-a rupt, banuiesc ca din cauza vreunei legi a d-lui Murphy, evident.
Fara betisorul verde jocul nu mai avea acelasi farmec, asa ca ai mei mi l-au lipit frumusel pe plita de la soba, de a capatat sarmanul betisor ditamai bordura - ceea ce-l facea si mai greu de luat din multime.

Am amintiri frumoase legate de jocul asta, pagini intregi de clasamente si socializare cu copiii de pe strada.

Ma gandeam ca Roxi o sa se enerveze si n-o sa aibe rabdare sa ia betisoarele fara sa le miste pe celelalte, dar cu degetele ei subtiri, se descurca mai bine decat noi.

Carti de joc, cu ponei, bineinteles














Nu cred sa existe vreun pachet de carti de joc care sa-i placa Roxanei mai mult decat acesta, cu ponei.

Buna afacere asta cu cartile de joc cu poze dupa placul fiecaruia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...