luni, 25 iulie 2011

Origami Spikey Ball...sau jucarie anti-stess

Am pliat prima mea kusudama care se transforma - o minge devine buzdugan.

Nu se da peste cap chiar ca firework-ul, sau flexagon-ul, are doar doua pozitii, inchis si deschis, dar imi place mai mult decat toate celelalte la un loc.
Daca o simpla solnita poate sa fie haioasa si anti-stress, atunci bila asta cu 12 solnite ar trebuie sa binedispuna pe oricine.

Roxi o tot dramaluieste si o transforma ba intr-un arici suparat, ba intr-un arici bucuros.

Intai am facut modelul geometric, masculin, combinatia de culori ca la carte, adica exact ca-n filmulet. Dupa cum ma asteptam, mi-a placut asa de tare, incat am vrut neaparat sa mai fac unul, si varianta pentru fete. Ideea de buchet cu flori multicolore mi-a dat-o Roxi, care incerca sa-l inchida in alte pozitii decat cea (unica) corecta. Asa este evident ca trebuie sa inchida fiecare floare.

Sunt necesare 90 de patrate de hartie, 60 pentru interior si 30 pentru exterior.
Am folosit patrate cu latura de 7 cm, astfel incat sa obtin 12 patrate dintr-o coala A4. In total sunt necesare 8 coli de hartie.
Pentru flori am folosit cate 10 patrate in 6 nuante. Sunt cate 2 flori de aceeasi culoare dispuse simetric.
Am folosit foarte mult aracet. Mult, pentru ca sunt totusi multe module, dar si pentru ca am pus lipici atat pe partea de jos cat si pe cea de sus a buzunarelelor.

Bila are inaltimea de 12 cm, inchisa, si 15 cm, deschisa.


vineri, 22 iulie 2011

Felicitare cu flori

Impulsionata si ajutata de un carton cu floricele sclipicioase, am creat aceasta felicitare pentru
Provocarea #16 de pe scrapper-in-romania, cu tema Floral.


Cartonul a facut treaba pe jumatate din felicitare, si mi-a dat o directie pentru cealalta jumatate, in care am adaugat o floricica quilling si cateva floricele facute cu perforatorul pe care le-am dat pe margini cu glitter.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...